Zašto se pojave bolovi u ledjima i trnjenje nogu [i kako ih olakšati]

Bolovi u ledjima i trnjenje nogu su česti simptomi koji mogu utjecati na kvalitetu našeg života.

Bol u donjem dijelu ledja, zajedno s trnjenjem noge, može ograničiti našu sposobnost kretanja i uzrokovati nelagodu.

Različiti uzroci mogu dovesti do tih simptoma, uključujući degenerativne bolesti kralježnice, mišićno-koštane ozljede ili neurološka stanja.

Važno je razumjeti uzroke boli i trnjenja te pronaći načine za njihovo olakšanje.

U ovom blogu ćemo raspravljati o najčešćim uzrocima, metodama dijagnosticiranja i učinkovitim načinima liječenja.

Pregledat ćemo i preventivne mjere koje možemo poduzeti kako bismo smanjili rizik od pojave bolova u leđima i trnjenja nogu.

Neka vam ovaj blog bude vodič za razumijevanje i upravljanje ovim problemima. Imajte na umu da je svaka osoba jedinstvena, stoga uvijek preporučujemo da potražite savjet stručnjaka radi daljnje procjene i individualiziranog liječenja.

bolovi u ledjima i trnjenje nogu

Bolovi u ledjima i trnjenje nogu: Razlozi i znakovi koji ih prate

Postoje različiti uzroci bolova u leđima i trnjenja nogu. Evo nekoliko čestih:

 1. Bolovi u ledjima i trnjenje nogu mogu se javiti zbog hernije diska. Kada se unutarnji dio diska izboči i pritisne na živac, rezultat može biti bol u leđima i trnjenje noge.

 2. Išijas je stanje koje nastaje kada je išijatični živac iritiran ili stisnut. To može uzrokovati bol u leđima koji se širi niz nogu, praćen trnjenjem ili utrnulošću.

 3. Suženje prostora u kralježnici, poznato kao spinalna stenoza, može pritisnuti živce i uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa i trnjenje nogu, posebno tijekom hodanja.

 4. Mišićna napetost u donjem dijelu leđa može uzrokovati bol i nelagodu, a ponekad i trnjenje u nogama.

 5. Osteoartritis je degenerativna bolest koja može utjecati na kralježnicu i zglobove. To može dovesti do bolova u leđima i mogućeg trnjenja u nogama.

Važno je obratiti pažnju na ove simptome i posavjetovati se s liječnikom radi postavljanja dijagnoze i primjene odgovarajućeg tretmana.

U osnovi se uzroci za bol u ledjima in trnjenje noge dijele na 3 segmente:

bol u donjem delu ledja i trnjenje nogu

Uzroci zbog degenerativnih bolesti kralježnice

 1. Hernija diska: Hernija diska može uzrokovati tegobe u kralježnici i utrnulost ekstremiteta. Ova stanja mogu se manifestirati kao bol u donjem dijelu leđa i mravinjanje u nogama. Diskomfort u leđima i osjećaj peckanja u udovima često prate herniju diska.

 2. Spinalna stenoza: Spinalna stenoza je suženje prostora u kralježnici koje može rezultirati bolom u lumbalnom području i parestezijom (osjećaj trnaca) u nogama. Osim toga, može se javiti i bol u kičmi i gubitak osjeta u nogama.

 3. Spondilolisteza: Spondilolisteza je stanje u kojem se jedan kralješak klizi prema naprijed u odnosu na susjedni kralješak. To može uzrokovati bol u križima i trnce u stopalima. Također, može se primijetiti bol u leđnim mišićima i osjećaj hladnoće u nogama.

 4. S bolovima u leđima i trncima u nogama može biti povezan ankilozantni spondilitis. Ankilozantni spondiltis je upalna bolest koja utječe na kralježnicu i zglobove, a karakterizirana je bolom i ukočenošću u leđima. U naprednim slučajevima, upala može zahvatiti i živce koji izlaze iz kralježnice, što može rezultirati trncima ili utrnulošću u nogama. 

bol u ledjima i trnjenje noge

Nevrološki uzroci

 1. Išijas: Išijas je stanje koje uzrokuje bol u donjem dijelu leđa i trnjenje noge. To je posljedica iritacije išijatičnog živca koji se proteže od donjeg dijela leđa do nogu. Simptomi uključuju bol u leđima i trnjenje nogu, posebno ispod koljena. Išijas može biti uzrokovan hernijom diska, upalom ili drugim strukturnim problemima kralježnice.

 2. Sindrom karpalnog tunela: Sindrom karpalnog tunela je stanje koje utječe na ruku i zapešće. Može se manifestirati kao bol u donjem dijelu leđa i trnjenje noge. Međutim, simptomi su obično koncentrirani na ruci, uključujući bol, trnce i osjećaj peckanja. Sindrom karpalnog tunela nastaje kada je srednji živac komprimiran u prolazu znanom kao karpalni tunel.

 3. Ozljede živaca: Ozljede živaca mogu uzrokovati različite simptome, uključujući bol u donjem dijelu leđa i trnjenje noge. To se može dogoditi kao rezultat traume, pritiska, kompresije ili upale živca. Ozljede živaca mogu rezultirati bolovima u leđima, trncima i osjećajem peckanja u nogama, smanjenom osjetljivošću i slabosti u ekstremitetima.

Važno je konzultirati se s liječnikom kako bi se postavila točna dijagnoza i odredio odgovarajući tretman za ove stanja.

trnjenje nogu i bol u ledjima

Uzroci zbog mišićno-koštanih ozljeda

 1. Uganuća i istegnuća mišića: Uganuća i istegnuća mišića mogu uzrokovati tegobe u kralježnici i utrnulost ekstremiteta. Ova stanja mogu rezultirati bolom u donjem dijelu leđa i mravinjanjem u nogama. Diskomfort u leđima i osjećaj peckanja u udovima često prate uganuća i istegnuća mišića.

 2. Prijelomi: Prijelomi kralježnice mogu dovesti do ozbiljnih problema. Oni mogu uzrokovati bol u lumbalnom području i paresteziju (osjećaj trnaca) u nogama. Također, mogu se javiti bol u kičmi i gubitak osjeta u nogama.

 3. Strukturni problemi kralježnice: Strukturni problemi kralježnice, poput zakrivljenosti ili degenerativnih promjena, mogu uzrokovati različite simptome. To može uključivati bol u križima i trnce u stopalima, bol u leđnim mišićima i osjećaj hladnoće u nogama. Također, strukturni problemi kralježnice mogu utjecati na zglobove kralježnice i rezultirati smanjenom osjetljivošću nogu ili bolom u leđnom živcu s osjećajem iglica u nogama.
  Kada su bolovi u leđima između lopatica i trnci u nogama istodobno prisutni, to može ukazivati na strukturne probleme kralježnice. Ti problemi mogu prouzročiti pritisak na živce u području između lopatica, rezultirajući bolom koji se može proširiti prema donjem dijelu leđa i nogama

Važno je napomenuti da je za točnu dijagnozu i liječenje ovih stanja potrebno konzultirati se s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom.

Saznaj kako elektromagnetska terapija može olakšati bolove u ledjima i trnjenje nogu

Magnetoterapija je poznata po tome da prodire duboko i doseže bit, tamo gdje bol potječe. Jastuk Magus koristite svaki dan.

Magus magnetska terapija koristi se dva puta dnevno po 30 minuta, na programu broj 6 - za ublažavanje jačih bolova. Veliki jastuk postavite na vaš krevet ispod madraca, a mali jastuk stavite izravno na tačku boli. Mali Magus jastuk ima jače magnetsko polje i također se zagrijava, pa korisnici koji imaju bolove govore da im jako prija i pomaže. Korištenje velikog i malog jastuka Magus dovodi do najboljih učinaka magnetske terapije jer olakšava bolove i utječe na opće bolje osjećanje.

Kako prepoznajete bol u donjem delu ledja i trnjenje noge 

Za prepoznavanje simptoma bolova u leđima i trnjenja nogu, obratite pažnju na sljedeće znakove:

 • Osjetite bol u donjem dijelu leđa koja se može proširiti prema nogama.
 • Problemi s ravnotežom: Poteškoće u održavanju ravnoteže ili koordinaciji mogu biti posljedica problema s leđima.

 • Ograničena pokretljivost: Bolovi u leđima i utrnulost nogu mogu otežavati normalno kretanje, savijanje ili podizanje teških predmeta.

 • Utrnulost i trnjenje u nogama mogu biti prisutni istovremeno s bolom u leđima.
 • Posebno obratite pažnju na bolove u nogama ispod koljena i trnjenje koje se javlja istovremeno s bolom u leđima.
 • Trnjenje nogu: Osjećaj trnjenja, utrnulosti ili “iglica i igala” senzacija u nogama može ukazivati na oštećenje živaca.

 • Slabost mišića: Gubitak snage u nogama ili smanjena sposobnost hodanja može biti povezan s bolovima u leđima i utrnulošću nogu.

 • Također, posjetite trnci u nogama forum (1) kako biste razmijenili iskustva i saznali više o ovim simptomima.

 • Ako se susretnete s bolom u donjem dijelu leđa i trnjenjem nogu, važno je konzultirati se s liječnikom radi dijagnoze i odgovarajućeg tretmana.
 
Obično su prvi znakovi istodobnih bolova u leđima i trnca u nogama sledeči:

 1. Bol u donjem dijelu leđa: Može se osjetiti bol u lumbalnom području koji može biti oštar, tup ili pekući.

 2. Trnjenje ili utrnulost: Osjećaj trnjenja, utrnulosti ili “iglica i iglana” senzacija u nogama, najčešće u stražnjici, bedrima, potkoljenicama ili stopalima.

 3. Slabost mišića: Moguća je oslabljenost ili gubitak snage u nogama, što može otežati hodanje ili obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

 4. Problemi s osjetom: Može se javiti smanjena osjetljivost na dodir ili promjene temperature u nogama.

 5. Poteškoće s kontrolom mjehura ili crijeva: U nekim slučajevima, istodobni bolovi u leđima i trnci u nogama mogu biti povezani s problemima u funkciji mokraćnog mjehura ili crijeva.

bolovi u nogama ispod koljena

Kako mogu prepoznati razliku između uobičajenih bolova u leđima i ozbiljnijih stanja poput hernije diska ili išijasa

Uobičajeni bolovi u leđima često su rezultat napetosti mišića, sjedilačkog načina života ili pretjeranog opterećenja kralježnice. Oni se mogu manifestirati kao bol u donjem dijelu leđa, trnjenje nogu ili bol u ledjima.

Međutim, ozbiljnija stanja poput hernije diska ili išijasa karakteriziraju intenzivnija bol u donjem dijelu leđa, trnjenje nogu koje seže ispod koljena, te moguća slabost ili gubitak osjeta u nogama.
Ako se susretnete s takvim simptomima, važno je potražiti medicinsku pomoć radi pravovremene dijagnoze i adekvatnog liječenja.

Kod toga je važno napomenuti i ako osječate izkljućivo bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane bez osječaja trnca u nogama, da se obratite na informacije na linku.

Koji su najučinkovitiji načini olakšavanja bolova u leđima i trnca u nogama

 1. Vježbe za ublažavanje bolova u donjem dijelu leđa i istezanje mišića kako bi se oslobodila napetost i poboljšala fleksibilnost.

 2. Jačanje leđnih mišića kako bi se pružila podrška kralježnici i smanjio stres na nju.

 3. Fizioterapija koja koristi različite tehnike, kao što su masaža leđa i terapijske vježbe, kako bi se smanjili simptomi i poboljšala pokretljivost.

 4. Magnetoterapija je metoda koja se koristi za olakšavanje bolova u leđima i utrnulosti nogu putem primjene magnetskog polja na tijelo. Kroz korištenje magneta ili elektromagnetskih uređaja, magnetoterapija može imati sljedeće učinke; poboljšanje cirkulacije krvi, smanjenje upale, poticanje regeneracije i opuštanje mišiča.

 5. Akupunktura koja koristi tanke igle za stimuliranje određenih točaka na tijelu radi smanjenja boli i poboljšanja protoka energije.

 6. Ispravno podizanje tereta kako bi se izbjeglo pretjerano opterećenje kralježnice.

 7. Plivanje: Ova nisko-utjecajna aktivnost može ojačati mišiće leđa i poboljšati cjelokupnu fleksibilnost tijela.

 8. Ergonomska prilagodba radnog mjesta kako bi se osiguralo pravilno držanje tijela i smanjio stres na leđima.

 9. Korištenje leda ili toplih obloga za smanjenje upale i ublažavanje boli.

 10. Zdrav stil života koji uključuje redovitu tjelesnu aktivnost, pravilnu prehranu i izbjegavanje sjedilačkog načina života.

Važno je prilagoditi odabrane metode individualnim potrebama i konzultirati se s stručnjakom za najbolje rezultate.

Pročitajte još: Bolovi u ledjima, što pomaže [10 brzih savjeta]

Bolovi u ledjima tokom spavanja

Kako mogu ublažiti bolove i trnce u nogama kod kuće

Kod kuće postoji nekoliko metoda koje mogu pomoći u ublažavanju bolova i trnaca u nogama. Evo nekoliko preporuka:

 1. Mirovanje i odmor: Dajte dovoljno vremena tijelu da se oporavi, izbjegavajući aktivnosti koje pogoršavaju simptome.

 2. Primjena topline ili hladnoće: Topla kupka ili obloga mogu opustiti mišiće i smanjiti nelagodu, dok hladni oblozi mogu smanjiti oticanje i upalu.

 3. Vježbe istezanja: Nježne istezanje nogu, leđa i kukova može pomoći u opuštanju mišića i smanjenju pritiska na živce.

 4. Vježbe jačanja i stabilizacije: Fokusirajte se na vježbe koje jačaju mišiće leđa, trbuha i nogu kako bi se poboljšala podrška kralježnici.

 5. Održavanje ispravnog držanja: Pazite na svoje držanje tijekom sjedenja, stajanja i hodanja, te koristite ergonomske pomagala ako je potrebno.

 6. Opuštanje i tehnike za smanjenje stresa: Tehnike poput dubokog disanja, meditacije ili yoga mogu smanjiti stres i napetost, što može olakšati simptome.

 7. Korištenje jastuka ili podrške za spavanje: Odaberite udoban madrac i jastuk koji pružaju podršku kralježnici i smanjuju pritisak na živce.

Važno je napomenuti da, iako ove metode mogu pružiti privremeno olakšanje, uvijek je važno konzultirati se s liječnikom kako biste utvrdili uzrok problema i dobili odgovarajući tretman.

Koje vježbe i kako provoditi vježbe koje mogu pomoći u jačanju mišića leđa i smanjenju trnca u nogama

 1. Leđne ekstenzije: Lezite na trbuh s rukama prekriženim iza glave. Podižite gornji dio tijela prema gore, koristeći mišiće leđa. Držite nekoliko sekundi, a zatim se polako spustite. Ponovite 10-15 puta.

 2. Most: Lezite na leđa s savijenim koljenima i stopalima na podu. Podižite zdjelicu prema gore, koristeći mišiće stražnjice i donjeg dijela leđa. Držite nekoliko sekundi, a zatim se polako spustite. Ponovite 10-15 puta.

 3. Plank: Lezite na trbuh i podignite se na podlaktice i prste na nogama. Držite ravnu liniju od glave do pete, zatežući mišiće trbuha i leđa. Držite poziciju 30-60 sekundi, pa postupno povećavajte vrijeme.

 4. Superman: Lezite na trbuh s rukama ispruženim prema naprijed. Istovremeno podižite gornji dio tijela i donje ekstremitete, koristeći mišiće leđa. Držite nekoliko sekundi, a zatim se polako spustite. Ponovite 10-15 puta.

Važno je pravilno izvoditi ove vježbe i prilagoditi ih svojim sposobnostima. Počnite s manjim brojem ponavljanja i postupno povećavajte intenzitet. Također se preporučuje konzultacija s fizioterapeutom ili trenerom kako biste osigurali ispravnu tehniku izvođenja vježbi i prilagođeni program vježbanja.

Neke od ovih tehnika primjerne su ako imate i pitanja za bolove u leđima u srednjem dijelu tijela.

Sprostitvene tehnike za bolove u ledjima in trnjenje nogu

 1. Duboko disanje: Fokusirajte se na duboko disanje kako biste opustili tijelo i um. Udahnite polako kroz nos, zadržite dah nekoliko sekundi, a zatim polako izdahnite kroz usta. Ponavljajte ovaj proces nekoliko minuta.

 2. Progresivna mišićna relaksacija: Ova tehnika uključuje svjesno opuštanje mišićnih skupina po cijelom tijelu. Počnite s jednom mišićnom skupinom, napnite je nekoliko sekundi, a zatim je opustite. Nastavite s drugim mišićnim skupinama, postupno opuštajući cijelo tijelo.

 3. Meditacija: Meditacija može pomoći u smirivanju uma i opuštanju tijela. Pronađite mirno mjesto, udobno sjednite ili lezite, zatvorite oči i usredotočite se na disanje ili na neki umirujući objekt ili misao.

 4. Yoga ili istezanje: Yoga i istezanje mogu pomoći u jačanju mišića leđa, poboljšanju fleksibilnosti i smanjenju napetosti. Pronađite odgovarajuće vježbe ili se pridružite yoga razredu koji se fokusira na jačanje mišića leđa.

 5. Topla ili hladna terapija: Korištenje tople ili hladne terapije može pomoći u smanjenju upale i opuštanju mišića. Možete primijeniti topli oblog ili uzeti toplu kupku kako biste opustili mišiće. Hladni oblog ili led može se primijeniti na bolna područja kako bi se smanjila upala.

Prije primjene ovih tehnika, uvijek je najbolje konzultirati se sa stručnjakom ili fizioterapeutom kako biste dobili individualizirane smjernice prilagođene vašem stanju i potrebama.

Je li hodanje dobro za trnjenje nogu i bol u ledjima

Da, hodanje može biti korisno za trnjenje nogu i bol u leđima.

Hodanje je niskoučinkovita aktivnost koja poboljšava cirkulaciju, jača mišiće leđa i potiče prirodno rastezanje kralježnice.

Redovito hodanje može pomoći u smanjenju boli, poboljšanju fleksibilnosti i ublažavanju simptoma.

Važno je započeti s umjerenim intenzitetom hodanja i postupno povećavati udaljenost i tempo kako bi se tijelo prilagodilo.

Kako dugo može trajati trnjenje nogu i bol u ledjima

Trajanje trnjenja nogu i bolova u leđima može varirati ovisno o uzroku i individualnim faktorima.

U nekim slučajevima, trnjenje i bol mogu biti privremeni i nestati sami od sebe u roku nekoliko dana ili tjedana.

Međutim, u drugim situacijama, trnjenje i bol mogu biti kronični i trajati dulje vrijeme, čak i mjesecima ili godinama.

Metoda koja može pružiti brzo olakšanje je često ležanje u položaju s podignutim nogama. Lezite na ravnu površinu i podignite noge na povišenu poziciju, primjerice na jastuk. Ovo može smanjiti pritisak na kralježnicu i olakšati simptome.

 

Smanjenje bolova u leđima

Koje promjene u načinu života mogu pridonijeti smanjenju bolova u leđima i trnjenju nogu

Promjene u načinu života mogu značajno pridonijeti smanjenju bolova u leđima i trncima u nogama. Evo nekoliko prijedloga:

 1. Redovita tjelesna aktivnost: Uključite se u redovitu fizičku aktivnost koja jača mišiće leđa i podržava kralježnicu. To može uključivati ​​vježbe poput hodanja, plivanja ili joge.

 2. Ispravno držanje: Pripazite na ispravno držanje tijekom sjedenja, stajanja i podizanja teških predmeta. Držite leđa ravno i izbjegavajte dugotrajno zauzimanje neugodnih položaja.

 3. Pravilno podizanje tereta: Kada podižete teške predmete, savijte koljena i koristite snagu nogu umjesto da se oslanjate samo na leđa.

 4. Kontrola težine: Održavajte zdravu tjelesnu težinu kako biste smanjili opterećenje na kralježnicu.

 5. Pravilan jastuk i madrac: Osigurajte si odgovarajući jastuk i madrac koji podržavaju prirodnu krivulju kralježnice i pružaju udobnost tijekom spavanja.

 6. Izvođenje istezanja: Redovito istezanje mišića leđa, kukova i nogu može pomoći u opuštanju mišića i smanjenju napetosti.

 7. Upravljanje stresom: Stres može pogoršati bolove u leđima. Pokušajte pronaći tehnike opuštanja poput meditacije, dubokog disanja ili joga da biste smanjili stres i napetost.

Važno je napomenuti da se uvijek trebate savjetovati sa stručnjakom poput fizioterapeuta ili liječnika prije nego što započnete bilo kakve promjene u načinu života kako biste dobili individualizirane smjernice i savjete.

Koji se vitamini preporučuju kod istodobnih bolova u leđima i trncima u nogama

Kod istodobnih bolova u leđima i trncima u nogama, preporučuje se unos različitih vitamina koji mogu pružiti podršku mišićima, živcima i općem zdravlju. Neki od vitamina koji su često preporučeni u takvim situacijama uključuju:

 1. Vitamin D: Pomaže u apsorpciji kalcija i održavanju zdravlja kostiju.

 2. Vitamin B12: Igra važnu ulogu u zdravlju živaca i može pomoći u smanjenju trnjenja i utrnulosti.

 3. Vitamin C: Sudjeluje u obnovi tkiva, uključujući mišiće i diskove u kralježnici.

 4. Vitamin E: Ima antioksidativna svojstva i može pružiti zaštitu živcima od oštećenja.

 5. Vitamin B6: Važan je za funkciju živčanog sustava i može pomoći u ublažavanju bolova.

Važno je napomenuti da prije uzimanja dodataka prehrani ili vitamina, uvijek se savjetujte s medicinskim stručnjakom kako biste dobili individualizirane preporuke i provjerili ima li mogućih interakcija s drugim lijekovima koje možda koristite.

Uzimanje uravnotežene prehrane bogate svježim voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama također može pružiti važne hranjive tvari za zdravlje leđa i živaca.

vitamini

Kada trebam potražiti medicinsku pomoć za bolove u leđima i trnce u nogama

Potrebno je potražiti medicinsku pomoć za bolove u leđima i trnce u nogama u sljedećim situacijama:

 1. Ako se bolovi i trnci pogoršavaju ili ne popuštaju unatoč primjeni kućnih metoda za olakšavanje.
 2. Ako bolovi i trnci uzrokuju značajnu nelagodu i ometaju svakodnevne aktivnosti.
 3. Ako se javlja gubitak osjeta, slabost mišića ili problema s ravnotežom.
 4. Ako su bolovi rezultat ozljede ili nesreće.
 5. Ako se javlja bol u leđima i trnci nakon operacije ili medicinskih tretmana.
 6. Ako se bolovi u leđima i trnci pojavljuju istovremeno s drugim simptomima kao što su povišena temperatura, upala ili neobjašnjiv gubitak tjelesne težine.

Važno je potražiti medicinsku pomoć kako bi se utvrdio točan uzrok bolova i trnaca te kako bi se pravilno liječili i upravljali tim simptomima. Liječnik može provesti detaljan pregled, preporučiti dijagnostičke testove poput rendgenskog snimanja ili magnetske rezonancije te propisati odgovarajući tretman ili terapiju.

Koje dijagnostičke metode se koriste za utvrđivanje uzroka bolova u leđima i trnce u nogama

Za utvrđivanje uzroka bolova u leđima i trncima u nogama, primjenjuju se različite dijagnostičke metode. To uključuje fizički pregled, medicinsku anamnezu i procjenu simptoma. Dodatno, mogu se koristiti i sljedeće dijagnostičke metode:

 1. Rendgenski snimak kralježnice: Pruža sliku kostiju i zglobova te pomaže u otkrivanju eventualnih oštećenja ili deformacija.

 2. CT (kompjuterizirana tomografija): Detaljnije prikazuje kosti, diskove i meka tkiva kralježnice, omogućavajući precizniju dijagnozu.

 3. MRI (magnetska rezonancija): Pruža detaljniji prikaz mekih tkiva, diskova i živaca u kralježnici, pomažući u identifikaciji hernija diska ili drugih problema.

 4. Elektromiografija (EMG): Mjeri električnu aktivnost mišića i pomaže u otkrivanju oštećenja živaca ili mišića.

 5. Nuklearna medicina: Upotrebljava se radi identifikacije upala ili infekcija u kralježnici.

 6. Provokacijski testovi: Uključuju injekcije anestetika ili kortikosteroida u određena područja kralježnice kako bi se utvrdio izvor boli.

Važno je napomenuti da će specifična dijagnostička metoda ovisiti o simptomima, medicinskoj anamnezi i procjeni liječnika.

Saznaj kako elektromagnetska terapija može olakšati bolove u ledjima i trnjenje nogu

Magnetoterapija je poznata po tome da prodire duboko i doseže bit, tamo gdje bol potječe. Jastuk Magus koristite svaki dan.

Magus magnetska terapija koristi se dva puta dnevno po 30 minuta, na programu broj 6 - za ublažavanje jačih bolova. Veliki jastuk postavite na vaš krevet ispod madraca, a mali jastuk stavite izravno na tačku boli. Mali Magus jastuk ima jače magnetsko polje i također se zagrijava, pa korisnici koji imaju bolove govore da im jako prija i pomaže. Korištenje velikog i malog jastuka Magus dovodi do najboljih učinaka magnetske terapije jer olakšava bolove i utječe na opće bolje osjećanje.

Pročitajte još:

Trnci u nogama u mirovanju

Spondilitis

Stručna podrška i vjerodostojnost napisanog

Sadržaj i opis na ovoj stranici je pod nadzorom elektromagnetskog eksperta i ostalih stručnih kolega. Ažuriranje zapisa na stranici kontroliraju: Tina Štifter i Matija Zajšek

Tina Štifter, Magus terapija d.o.o.
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Zmago Turk
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Matija Zajšek, IT podržka

Puno nam znači autentičnost i profesionalnost napisanog na ovoj stranici. Svu podršku u profesionalnom pisanju i specifična pitanja korisnika pružaju stručnjaci. 
Ako pronađete bilo kakvu nedosljednost ili grešku u našem sadržaju, javite nam OVDJE.

Više informacija:

– Išijas: Koji su simptomi, tko mu je skloniji, a kada se treba javiti liječniku (2)
– Išijas – uzroci, simptomi i liječenje (3)
– Trnjenje nogu: Svi mogući uzroci zbog kojih se javljaju trnci u levoj ili desnoj nozi (4)