Bolovi u leđima srednji dio [Svi odgovori na vaša pitanja]

Koji su uzroci bolova u srednjem dijelu leđa

Bolovi u srednjem dijelu leđa mogu biti uzrokovani različitim faktorima.

Najčešći uzrok je loša drža, sjedenje ili stajanje u neugodnom položaju te neaktivnost, što dovodi do slabljenja mišića i pritiska na kralježnicu.

Osim toga, ozljede poput istezanja mišića ili dislokacije kralježaka, kao i degenerativne promjene u kralježnici koje se javljaju s godinama, mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa.

Drugim riječima, nepravilna pozicija tijela i neaktivnost mogu dovesti do mišićne napetosti i bolova.

Također, prevelika fizička aktivnost bez odgovarajućeg zagrijavanja ili pretjerana upotreba mišića u srednjem dijelu leđa može uzrokovati bol. Ozljede koje uzrokuju bol mogu biti posljedica trauma, nesreća ili sportova.

Degenerativne promjene kralježnice poput osteoartritisa, hernije diskova i spinalne stenoze također mogu dovesti do bolova u srednjem dijelu leđa. Ove promjene su češće kod starijih osoba ili kod onih koji imaju prekomjernu težinu ili su izloženi dugotrajnom sjedenju.

Uzroci bolova u srednjem dijelu leđa mogu biti različiti, a njihova dijagnoza ovisi o simptomima i fizikalnom pregledu.

Liječenje uključuje promjene u načinu života poput poboljšanja držanja tijela i vježbanja, fizikalnu terapiju, lijekove protiv bolova i u nekim slučajevima, kirurške zahvate. Više o tome pišemo u sljedećim poglavljima.

Bolovi u leđima srednji dio

Kako možete smanjiti bolove u srednjem dijelu leđa

Postoje različiti načini za smanjenje bolova u srednjem dijelu leđa, a prvi korak je utvrditi uzrok boli.

Ako je uzrok boli zbog lošeg držanja ili neaktivnosti, promjena načina života može biti učinkovita u smanjenju boli.

Evo nekoliko jednostavnih savjeta za smanjenje bolova u srednjem dijelu leđa:

 1. Poboljšajte držanje tijela: Održavajte ravnotežu između fleksibilnosti i snage mišića leđa kako biste održali pravilno držanje tijela i smanjili stres na kralježnicu. Naučite kako sjediti i stajati s pravilnim držanjem tijela.

 2. Vježbajte redovito: Vježbe poput istezanja, jačanja mišića i kardiovaskularnih vježbi pomažu u jačanju mišića leđa i poboljšavaju fleksibilnost.

 3. Lijekovi protiv bolova: Lijekovi protiv bolova poput acetaminofena, ibuprofena ili nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAID) mogu pomoći u ublažavanju boli. Međutim, trebali biste razgovarati s liječnikom prije uzimanja bilo kakvih lijekova.

 4. Fizikalna terapija: Fizikalna terapija može uključivati ​​različite tehnike, poput masaže, magnetske elektroterapije i vježbi terapije.

 5. Toplina ili hladnoća: Primjena topline ili hladnoće na bolno područje može pomoći u smanjenju boli i upale.

U svakom slučaju, ako bolovi u srednjem dijelu leđa ne popuštaju ili se pogoršavaju, trebali biste potražiti savjet stručnjaka. Važno je pronaći pravi uzrok boli i utvrditi najučinkovitiji tretman za vašu specifičnu situaciju.

olakšavanje bolova u leđima

Kada bih trebali posjetiti liječnika zbog bolova u srednjem dijelu leđa

Ako patite od bolova u srednjem dijelu leđa, važno je znati kada je vrijeme da se posavjetujete s liječnikom. Postoje neke situacije u kojima bi trebali tražiti liječničku pomoć, a to uključuje sljedeće:

 1. Bolovi u leđima traju više od nekoliko dana i nisu podnošljivi.

 2. Bol se širi na druge dijelove tijela, poput ruku, nogu ili trbuha.

 3. Imate poteškoće s mokrenjem ili stolicom.

 4. Imate groznicu, mučninu ili povraćanje.

 5. Bol se pogoršava noću.

 6. Bol se javlja nakon traume, poput pada ili automobilske nesreće.

 7. Osjećate utrnulost, trnce ili slabost u rukama ili nogama.

U ovim slučajevima, trebate posjetiti liječnika što je prije moguće. Liječnik će moći procijeniti vaše simptome i preporučiti najbolji tretman za vas. U nekim slučajevima, možda će vam biti potrebni dijagnostički testovi poput rendgenskih snimaka, MRI-a ili CT-a kako bi se utvrdio uzrok boli u srednjem dijelu leđa. Važno je zapamtiti, da ako se bolovi u leđima pojave naglo ili su jaki, uvijek je bolje biti oprezan i posavjetovati se s liječnikom.

Potpuni vodič za prepoznavanje uzroka i ublažavanje bolova u leđima objavili smo na vezi.

doktor za bolove u leđima

Mogu li se bolovi u srednjem dijelu leđa povezati s drugim zdravstvenim stanjima

Da, bolovi u srednjem dijelu leđa mogu biti povezani s drugim zdravstvenim stanjima. Evo nekoliko stanja koja mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa:

 1. Problemi s kralježnicom – oštećenje kralježaka, diskus hernija, spinalna stenozaosteoporoza i druge vrste problema s kralježnicom mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa. O tome da li je diskus hernija izleciva, pisali smo na linku.

 2. Mišićno-koštani problemi – mišićna napetost, grčevi, uganuća i drugi mišićno-koštani problemi također mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa.

 3. Problemi s unutarnjim organima – bolesti unutarnjih organa poput bolesti srca, pluća, jetre ili gušterače mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa.

 4. Problemi s probavom – problemi s probavom poput žgaravice, refluksa želuca ili čira na želucu mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa.

 5. Problemi s bubrezima – infekcija mokraćnog sustava, bubrežni kamenci ili drugi problemi s bubrezima mogu uzrokovati bolove u srednjem dijelu leđa.

 6. Stres i tjeskoba – stres i tjeskoba mogu uzrokovati mišićnu napetost i bolove u srednjem dijelu leđa.

Ako patite od bolova u srednjem dijelu leđa, važno je potražiti liječničku pomoć kako bi se utvrdio uzrok boli i preporučio odgovarajući tretman.

bolovi u ledjima i kašnjenje menstruacije

Koje su moguće metode liječenja za bolove u srednjem dijelu leđa

Postoji nekoliko mogućih metoda liječenja za bolove u srednjem dijelu leđa, ovisno o uzroku boli i ozbiljnosti stanja. Evo nekoliko primjera:

 1. Vježbe i terapija – vježbe i terapija mogu pomoći u jačanju mišića leđa i ublažavanju boli. Fizioterapeut može preporučiti odgovarajuće vježbe koje će ojačati mišiće leđa i pomoći u poboljšanju držanja.

 2. Lijekovi – protuupalni lijekovi i analgetici mogu se koristiti za ublažavanje boli i smanjenje upale u leđima.

 3. Toplina ili hladnoća – primjena topline ili hladnoće može smanjiti bol i upalu u leđima. Topla kupka ili obloga mogu opustiti mišiće, dok hladni oblogi mogu smanjiti oticanje i upalu.

 4. Masaža – masaža može opustiti napete mišiće i pomoći u ublažavanju boli u srednjem dijelu leđa.

 5. Akupunktura – akupunktura je alternativna terapija koja može pomoći u ublažavanju bolova u leđima.

 6. Kirurgija – u rijetkim slučajevima, kirurški zahvat može biti potreban za liječenje bolova u srednjem dijelu leđa.

Važno je potražiti liječničku pomoć kako bi se utvrdio uzrok boli i preporučio odgovarajući tretman. Liječnik može preporučiti kombinaciju različitih metoda liječenja ili druge pristupe liječenju, ovisno o vašem specifičnom stanju.

Dodatne informacije o tome što pomaže kod bolova u ledjima, nači ćete na linku.

bolovi u leđima, nogama i kukovima

Zašto se pojave bolovi u srednjem delu ledja sa desne strane

Bol u srednjem dijelu leđa s desne strane može se pojaviti iz različitih razloga, a ključno je utvrditi specifični uzrok tog nelagodnog simptoma. Evo nekoliko mogućih uzroka boli u srednjem dijelu leđa s desne strane:

 1. Mišićna napetost ili ozljeda: Mišići u srednjem dijelu leđa često mogu postati napeti ili ozlijeđeni zbog lošeg držanja, prenaprezanja ili nepravilnog podizanja teških predmeta. Ova vrsta boli često se osjeća na desnoj strani leđa.

 2. Problemi s kralježnicom: Različiti problemi s kralježnicom, kao što su hernija diskaspondiloza ili stenoza kralježničnog kanala, mogu uzrokovati bol u srednjem dijelu leđa s desne strane. Hernija diska, na primjer, može pritisnuti živce i izazvati bol.

 3. Bubrežni problemi: Problemi s bubrezima, kao što su bubrežni kamenci ili infekcije, mogu izazvati bol u srednjem dijelu leđa, posebno s desne strane. Ova bol obično zrači prema donjem dijelu leđa ili abdomenu.

 4. Infekcije: Infekcije u donjim dijelovima pluća ili unutarnjim organima također mogu rezultirati bolom u srednjem dijelu leđa s desne strane.

 5. Upalne bolesti: Upalne bolesti poput ankilozirajućeg spondilitisa mogu uzrokovati bol u srednjem dijelu leđa, često na jednoj strani.

Važno je napomenuti da samo liječnik može pravilno dijagnosticirati uzrok boli u srednjem dijelu leđa s desne strane. Ako imate takve simptome, preporučuje se konzultacija s liječnikom radi procjene, dijagnoze i odgovarajućeg liječenja.

Kako se osjeti bol u srednjem delu ledja sa desne strane

Osjećaj boli u srednjem dijelu leđa s desne strane može se razlikovati od osobe do osobe, ovisno o uzroku boli i individualnoj osjetljivosti na bol. Evo nekoliko uobičajenih opisa kako se osjeća bol u srednjem dijelu leđa s desne strane:

 1. Oštra bol: Bol može biti oštra i probadajuća, posebno ako je uzrokovan problemima s kralježnicom, kao što je hernija diska ili kompresija živaca.

 2. Tupa bol: Bol se također može manifestirati kao tup, kontinuirani osjećaj nelagode. Ova vrsta boli često ukazuje na mišićnu napetost ili kronične probleme.

 3. Pritisak: Osjećaj pritiska na desnoj strani srednjeg dijela leđa može se pojaviti ako postoji kompresija kralježnice ili okolnih struktura.

 4. Trnci ili utrnulost: Ako je bol povezan s pritiskom na živce, možete osjećati trnce ili utrnulost u području gdje se bol pojavljuje.

 5. Iracionalna bol: U nekim slučajevima, bol može biti nepredvidiva i varirati u intenzitetu.

Važno je napomenuti da osjećaj boli može biti subjektivan i različit za svaku osobu. Također, precizan opis boli može pomoći liječniku u postavljanju dijagnoze i odabiru odgovarajućeg liječenja. Ako osjećate bol u srednjem dijelu leđa s desne strane i zabrinuti ste zbog toga, preporučuje se konzultacija s liječnikom radi pregleda i dijagnostike.

Postoje li uzroci koji su vezani isključivo na bol u srednjem dijelu leđa sa desne strane a ne sa drugim vrstama bolova u srednjem dijelu leđa

Bol u srednjem dijelu leđa sa desne strane može imati uzroke koji su specifični za tu lokaciju i ne moraju nužno biti povezani s drugim vrstama bolova u srednjem dijelu leđa. Evo nekoliko uzroka boli u srednjem dijelu leđa s desne strane koji se mogu pojaviti izolirano:

 1. Mišićna napetost: Često, bol u srednjem dijelu leđa s desne strane može biti posljedica mišićne napetosti ili ozljede mišića specifičnih za to područje. Ovo se može dogoditi, na primjer, zbog lošeg držanja tijela, napornog fizičkog napora ili prekomjernog naprezanja mišića.

 2. Osteofiti: Osteofiti su male koštane izrasline koje se mogu razviti na rubovima kralježaka, a ponekad se mogu pojaviti samo s jedne strane leđa. Ovi osteofiti mogu pritisnuti živce i uzrokovati bol s desne strane srednjeg dijela leđa.

 3. Poremećaji kralježnice: Specifični poremećaji kralježnice, kao što je spondiloza ili stenoza kralježničnog kanala, mogu utjecati samo na određeni dio kralježnice i rezultirati bolom s desne strane srednjeg dijela leđa.

 4. Infekcije ili upale: Lokalizirane infekcije ili upale u području desnog srednjeg dijela leđa mogu uzrokovati bol koja se ne širi na druga područja leđa.

 5. Bubrežni problemi: Bubrežni kamenci ili infekcije bubrega mogu uzrokovati bol u desnom dijelu srednjeg dijela leđa.

Važno je napomenuti da samo liječnik može pravilno dijagnosticirati uzrok boli u srednjem dijelu leđa s desne strane. Ako osjećate ovu vrstu boli i zabrinuti ste zbog nje, preporučuje se konzultacija s liječnikom radi pregleda i dijagnostike kako bi se utvrdio specifičan uzrok i razmotrili odgovarajući tretmaniu

Bolovi u sredini leđa i ankilozantni spondilitis

Bolovi u sredini leđa mogu biti jedan od simptoma ankilozantnog spondilitisa. Ankilozantni spondilitis je kronična upalna bolest koja utječe na zglobove i kosti kralježnice, što može rezultirati bolom, ukočenošću i ograničenom pokretljivošću kralježnice.

Bolovi u sredini leđa kod ankilozantnog spondilitisa obično se javljaju u području lumbalne ili torakalne kralježnice. Ti bolovi mogu biti stalni ili se pojačavati tijekom odmora ili noću. Mogu biti praćeni i drugim simptomima poput ukočenosti leđa, umora, gubitka fleksibilnosti kralježnice i ograničene pokretljivosti.

Važno je napomenuti da su simptomi ankilozantnog spondilitisa individualni i mogu varirati kod svake osobe.

Ako imate bolove u sredini leđa koji se pogoršavaju ili se javljaju u kombinaciji s drugim simptomima, važno je konzultirati se s liječnikom. On će provesti temeljit pregled, može naručiti dodatne dijagnostičke testove poput rendgenskog snimanja ili magnetske rezonance te postaviti odgovarajuću dijagnozu. Na temelju dijagnoze, liječnik će moći preporučiti odgovarajuće liječenje koje može uključivati lijekove, fizikalnu terapiju, vježbe i promjene u načinu života s ciljem ublažavanja simptoma i poboljšanja kvalitete života.

Preporučeno čitanje:

– Spondilitis: simptomi, dijagnoza i tretmani

Kako mogu spriječiti bolove u srednjem dijelu leđa u budućnosti

Postoji nekoliko načina na koje možete spriječiti bolove u srednjem dijelu leđa u budućnosti. Evo nekoliko prijedloga:

 1. Održavajte dobru držanje – pokušajte sjediti i stajati uspravno te izbjegavajte naginjanje prema naprijed ili prema stranama.

 2. Jačajte mišiće leđa – redovito vježbajte kako biste ojačali mišiće leđa. Također, pokušajte uključiti vježbe istezanja, poput joge, kako biste održavali fleksibilnost mišića.

 3. Vodite računa o tjelesnoj težini – višak tjelesne težine može opteretiti kralježnicu i uzrokovati bolove u leđima. Stoga, pokušajte održavati zdravu tjelesnu težinu.

 4. Izbjegavajte dugotrajno sjedenje – dugotrajno sjedenje može uzrokovati napetost u leđima. Pokušajte svakih 30 minuta ustati i prošetati.

 5. Koristite ispravnu opremu – izbjegavajte nošenje teških torbi ili ruksaka, a ako ih morate nositi, pokušajte ih ravnomjerno rasporediti na obje strane tijela. Također, koristite udobnu obuću koja podržava vaše stopalo i kralježnicu.

Uz ove preventivne mjere, važno je redovito posjećivati liječnika kako bi se otkrili potencijalni problemi u ranoj fazi. Također, slušajte svoje tijelo i nemojte ignorirati bol u leđima. Rana intervencija može spriječiti daljnje probleme u budućnosti. Kod sprečavanja svih vrsta bolova u leđima potražite informacije i među savjetima na linku Preporuke za sprečavanje bolova u leđima.

 

magnetna terapija

Mogu li se bolovi u srednjem dijelu leđa pogoršati određenim aktivnostima ili pokretima

Da, bolovi u srednjem dijelu leđa mogu se pogoršati određenim aktivnostima ili pokretima. Na primjer, neke aktivnosti koje zahtijevaju savijanje, podizanje ili okretanje tijela mogu uzrokovati napetost u mišićima leđa i pogoršati bol. Također, dugotrajno sjedenje može opteretiti kralježnicu i uzrokovati bolove u leđima.

Određena pokretanja tijela ili aktivnosti mogu dodatno opteretiti leđa, poput nošenja teških predmeta ili neugodnog sjedenja, što može uzrokovati bolove u leđima.

Također, neaktivnost i nepravilna držanja tijela mogu oslabiti mišiće leđa, što može uzrokovati bolove u leđima tijekom aktivnosti.

Važno je slušati svoje tijelo i izbjegavati aktivnosti koje uzrokuju bolove u leđima. Ako ne možete izbjeći određene aktivnosti, pokušajte promijeniti način na koji ih obavljate, koristite odgovarajuću opremu i uvijek koristite pravilno držanje tijela.

Također, redovito vježbanje i istezanje može ojačati mišiće leđa i smanjiti rizik od bolova u leđima tijekom aktivnosti. 5 nenadmašnih vježbi za oslobađanje od bolova u leđima, posebito ispod rebara, opisali smo na linku.

bolovi u leđima srednji dio

Koliko dugo obično traju bolovi u srednjem dijelu leđa

Trajanje bolova u srednjem dijelu leđa može varirati ovisno o uzroku i težini boli. U nekim slučajevima bolovi u leđima mogu trajati samo nekoliko dana, dok u drugim slučajevima mogu trajati tjednima ili čak mjesecima.

Ako su bolovi uzrokovani naprezanjem mišića ili blagim ozljedama, obično će trajati samo nekoliko dana do tjedan dana. Međutim, ako su bolovi uzrokovani hernijom diska, artritisom ili drugim ozbiljnijim stanjima kralježnice, mogu trajati duže vrijeme i zahtijevati liječničku intervenciju.

Važno je zapamtiti da ako bolovi u leđima traju dulje od nekoliko tjedana ili se pogoršavaju, trebali biste se obratiti svom liječniku. Vaš liječnik će moći procijeniti vaše stanje i preporučiti odgovarajuće tretmane za ublažavanje boli i poboljšanje funkcije leđa.

Detaljno o bolovima u leđima u srednjem dijelu

Bolovi u srednjem dijelu leđa su čest problem, ali obično ne traju dugo i trajanje im je između dva do četiri tjedna (vir). Postoji mnogo tretmana koji mogu pomoći u ovom razdoblju, tako da se možete nastaviti baviti aktivnostima i živjeti život u potpunosti.

Što je bol u srednjem dijelu leđa

Ako imate bol u leđima, može biti teško odrediti odakle potječe. Možda biste mislili da imate bol u gornjem dijelu leđa ako se nalazi na vrhu leđa, ali to se zapravo definira kao bol u srednjem dijelu leđa. Bol u srednjem dijelu leđa (poznata i kao torakalna bol u leđima) je kada se bol nalazi iznad donjih rebara (otprilike tamo gdje sjedi vaš struk), između lopatica i ispod vrata (vir).  Bol može biti tup i konstantan ili iznenadan, oštar bol koji otežava kretanje (vir).

Može se dogoditi da će se bol smanjiti ili pogoršati kada prelazite u različite položaje (vir).

Što se događa s vašim leđima? To može varirati, ali obično je uzrok jedan od ovih razloga:

 • Iritacija mišića. U srednjem dijelu leđa nalaze se veliki mišići koji mogu biti skloni razvoju bolnih napetosti ili napetosti. Možete razviti bol u srednjem dijelu leđa tijekom vremena ako ga preopteretite. To može biti od lošeg držanja, posebno ako satima sjedite za stolom, ili od ponavljajućeg pokreta, što se naziva ozljeda zbog preopterećenja (vir).
 • Problem s zglobovima. Mogli biste iznenada ozlijediti zglobove u leđima, na primjer, tijekom sportske ozljede, ili se mogu prirodno trošiti s godinama ili zbog degenerativnog stanja poput artritisa. Nije neuobičajeno imati drugo zdravstveno stanje koje utječe na vaše mišiće i zglobove, poput osteoartritisa, istovremeno s bolom u leđima.
 • Problem s kralješcima (disk između dvije kosti u kralježnici). Ako se to dogodi, bol se može proširiti na strane rebara, posebno ako se fizički naprežete, ili čak ako duboko udahnete (vir). Također se može osjećati utrnulost u prsima.
 • Stisnuti živac oko kralježnice (vir).

Bol u gornjem dijelu leđa nastaje kada je problem u vašem vratu, iako se može proširiti na ramena, vrh leđa, glavu pa čak i na vaše ruke. To može uzrokovati ukočenost vrata i grčenje mišića u okolnom području. Bol može biti pogoršana određenim pokretima, vašim položajem tijela i aktivnostima, a olakšana drugima. Postoje tretmani za bol u gornjem dijelu leđa i u srednjem dijelu leđa.

bol u srednjem dijelu leđa

Kako liječiti bol u srednjem dijelu leđa

Ako imate problema s kralješnicom u kralježnici, možda ćete trebati odmoriti kratko vrijeme (obično nekoliko dana) i postupno postati aktivniji.

Voltaren gel (vir) je topikalni lijek koji ublažava bol, smanjuje upalu i pomaže ubrzati oporavak svojim trostrukim učinkom. On donosi ciljano lokalno olakšanje boli i oticanja (upaljenost).Aktivni sastojak u Voltaren gelu je NSAID nazvan diklofenak. Diklofenak djeluje tako da inhibira sintezu prostaglandina (tvari u tijelu koje uzrokuju bol i upalu). Smanjujući njihove količine, diklofenak pomaže u ublažavanju boli i smanjenju upale.

Pitajte ljekarnika ili svog liječnika opće prakse ako želite savjet o tome što bi bilo najbolje liječenje za vas.

Kad se osjećate udobnije, dobra je ideja vidjeti fizioterapeuta kako bi izveo program vježbanja za jačanje mišića u vašem leđima i poboljšanje vašeg držanja.

Kako je povezana bol u ledjima sa bolovima u kukovima

Bol u leđima i bolovi u kukovima mogu biti povezani jer se ovi dijelovi tijela međusobno povezuju kroz kralježnicu. Problemi u lumbalnom (donjem) dijelu kralježnice mogu uzrokovati bol u leđima, ali isto tako mogu utjecati na živce koji idu u noge i izazvati bolove u kukovima.

Osim toga, postoje mišići koji povezuju donji dio leđa s kukovima, kao što su mišići gluteusa (stražnjice), koji mogu biti upaljeni ili napeti i uzrokovati bolove u oba dijela tijela.

Stoga, ako osjećate bolove u leđima i kukovima, možda bi bilo korisno potražiti savjet liječnika ili fizioterapeuta kako bi se utvrdio uzrok boli i pronašlo odgovarajuće liječenje.

Postoje li neki dokazi, da spavanje pomogne kot bolova u ledjima u srednjem dijelu

Postoji nekoliko studija (vir) koje ukazuju na to da pravilno spavanje može pomoći kod bolova u srednjem dijelu leđa. Međutim, važno je naglasiti da ovo ovisi o uzroku boli, a neki uzroci mogu zahtijevati i druge oblike liječenja.

Primjerice, jedna studija iz 2015. godine (vir) koja je provedena na 160 osoba s kroničnim bolovima u leđima, pokazala je da je promjena spavanja na čvršći madrac rezultirala značajnim poboljšanjem u simptomima boli u leđima. Međutim, u drugoj studiji iz 2018. godine koja je uključila 120 pacijenata s bolovima u leđima, nije bilo značajnih razlika u simptomima između osoba koje su spavale na čvrstim i mekim madracima.

Dakle, iako pravilno spavanje može biti korisno u ublažavanju bolova u srednjem dijelu leđa, važno je individualizirati pristup i uzeti u obzir uzrok boli, kao i druge faktore koji mogu utjecati na simptome. Uvijek je najbolje konzultirati se s liječnikom ili stručnjakom za bolove u leđima kako biste dobili prilagođene savjete i preporuke.

bolovi u sredini leđa

Video o olakšavanju bolova u leđim u srednjem dijelu (angl.):

Stručna podrška i vjerodostojnost napisanog

Sadržaj i opis na ovoj stranici je pod nadzorom elektromagnetskog eksperta i ostalih stručnih kolega. Ažuriranje zapisa na stranici kontroliraju: Tina Štifter i Matija Zajšek

Tina Štifter, Magus terapija d.o.o.
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Zmago Turk
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Matija Zajšek, IT podržka

Puno nam znači autentičnost i profesionalnost napisanog na ovoj stranici. Svu podršku u profesionalnom pisanju i specifična pitanja korisnika pružaju stručnjaci. 
Ako pronađete bilo kakvu nedosljednost ili grešku u našem sadržaju, javite nam OVDJE.