Zašto nastaju bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane [+ rješenja za svaki uzrok]

Bolovi u donjem dijelu leđa (tzv. lumbalni dio kralježnice) s lijeve strane mogu biti iznimno neugodni i ograničiti vašu sposobnost kretanja.

Oni se mogu javiti iznenada ili se postupno pogoršavati tijekom vremena, što ih čini izuzetno frustrirajućima za mnoge ljude.

Postoje mnogi uzroci boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane, kao što su ozljede, degenerativne promjene kralježnice, i prekomjerno opterećenje kralježnice (izvor).

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane se također mogu pojaviti kao posljedica drugih zdravstvenih stanja, kao što su infekcije, tumori ili bolesti unutarnjih organa.

U ovom blogu ćemo se usredotočiti na uzroke, simptome, tipove i liječenje boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane, uz naglasak na magnetoterapiju Magus kao jednu od mogućnosti za ublažavanje boli i ubrzavanje procesa ozdravljenja.

Lumbalni dio kralježnice

Kako prepoznati simptome boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane

Prema jednom istraživanju, bolovi u donjem dijelu leđa spadaju među najčešće bolove povezane s kralježnicom.

Simptomi boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu se razlikovati od osobe do osobe. Međutim, postoje neki uobičajeni simptomi na koje bi trebali obratiti pažnju.

Jedan od glavnih simptoma je bol u donjem dijelu leđa lijeve strane. Ta bol može biti oštra, tupava, bolna, kontinuirana ili povremena, a može se širiti i do bedra i noge. Također, bol u donjem dijelu ledja sa lijeve strane može biti popraćena trncima ili utrnulošću u nozi.

Drugi simptom koji se često javlja je ograničena pokretljivost ili teškoće u kretanju.

Osjećaj ukočenosti u donjem dijelu leđa s lijeve strane također je uobičajen simptom. Ponekad se može javiti i oticanje u području boli.

Ako se bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane ponavljaju ili se ne poboljšavaju nakon nekoliko dana, svakako treba posjetiti liječnika.

Važno je napomenuti da se bol u donjem dijelu leđa s lijeve strane može pojaviti zbog ozljede, lošeg držanja tijela ili prekomjernog naprezanja, ali također može biti simptom ozbiljnijeg zdravstvenog problema poput hernije diska ili upale bubrega (izvor).

Stoga je važno potražiti stručni savjet i dijagnostiku ako se simptomi ponavljaju ili su prisutni duže vrijeme.

Kakva je korelacija između bolova u donjem dijelu leđa s lijeve strane in bolovima u leđima u srednjem dijelu

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane i bolovi u leđima u srednjem dijelu mogu biti povezani na različite načine, ovisno o uzroku boli.

Na primjer, problemi s kralježnicom poput izbočenja ili hernije diska mogu uzrokovati bol u oba područja leđa, dok su problemi s bubrezima ili crijevima češće povezani s bolovima u donjem dijelu leđa s lijeve strane.

Međutim, ponekad se bol u srednjem dijelu leđa može odraziti prema dolje i uzrokovati bol na lijevoj strani donjeg dijela leđa. Važno je naglasiti da svako od ovih stanja može imati različite uzroke i simptome, stoga je najbolje konzultirati se sa stručnjakom za dijagnosticiranje i liječenje boli u leđima.

Tipovi boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane: akutna vs. kronična bol

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu biti akutni ili kronični.

Akutna bol se javlja naglo i traje kraće vrijeme, obično do šest tjedana.

Uzrok akutne boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane može biti mišićni napor, istegnuće ili neki drugi oblik ozljede.

Kronična bol, s druge strane, traje dulje od tri mjeseca i može biti posljedica dugotrajne upale, osteoartritisa, degenerativnih promjena kralježnice ili drugih uvjeta.

Važno je obratiti pažnju na tip boli koji se osjeća u donjem dijelu leđa s lijeve strane, jer će to pomoći u postavljanju dijagnoze i pružanju odgovarajućeg liječenja.

Akutne bolove obično se tretira konzervativnim metodama poput mirovanja, primjene topline ili hladnoće, fizikalne terapije ili masaže.

Kronični bolovi zahtijevaju dugoročno upravljanje boli i liječenje osnovnog uzroka boli, koji može uključivati lijekove za ublažavanje boli, fizikalnu terapiju ili kirurški zahvat.

Više: Kako prepoznati i ublažiti bolove u leđima

faktori koji dovode do bolova u leđima između lopatica

Saznaj kako elektromagnetska terapija može olakšati bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane

Magnetoterapija Magus je neinvazivna metoda olakšavanja boli koja koristi magnetsko polje za poboljšanje cirkulacije krvi i metabolizma u tijelu. Korištenjem pulsirajućeg magnetskog polja, magnetoterapija Magus može ublažiti bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Kada se pulsirajuće magnetsko polje primijeni na bolno područje, ono potiče povećan dotok krvi u taj dio tijela, što dovodi do povećanja kisika i hranjivih tvari u području boli. Također, magnetoterapija Magus može pomoći u smanjenju upale koja je uzrokovala bol. Korištenjem magnetoterapije Magus, pacijenti mogu doživjeti značajno poboljšanje u boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Ova metoda olakšavanja boli je bezbolna i sigurna za upotrebu, bez nuspojava i kontraindikacija. Međutim, uvijek se preporučuje konzultirati se s liječnikom prije početka bilo koje nove terapije.

bol u donjem dijelu leđa lijeva strana

Kako liječiti boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane? Koji so prirodni i koji medicinski tretmani?

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu biti vrlo neugodni i ograničavajući za svakodnevne aktivnosti.

Postoji nekoliko načina za liječenje ove vrste boli, uključujući prirodne i medicinske tretmane.

Prirodni tretmani za bol u donjem dijelu leđa sa lijeve strane uključuju redovitu tjelesnu aktivnost, posebno vježbe istezanja i jačanja mišića leđa.

Također može biti korisno primjenjivati toplinu i hladnoću na bolno područje, ovisno o tome što se osobi najviše sviđa. Pored toga, važno je održavati zdravu prehranu i održavati zdravu tjelesnu težinu.

Medicinski tretmani za bol u donjem dijelu leđa sa lijeve strane uključuju analgetike i protuupalne lijekove koji mogu pomoći u smanjenju boli i upale. Fizikalna terapija, masaža i akupunktura također mogu biti učinkovite metode liječenja. U nekim slučajevima, mogu biti potrebni steroidni injekcije ili operacija.

U svakom slučaju, važno je konzultirati se sa stručnjakom za bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane kako bi se utvrdio uzrok boli i odabrao najbolji način liječenja koji odgovara pojedinačnim potrebama.

Da li može ležanje uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane

Da, ležanje može uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane, posebno ako se ne drži pravilan položaj tijela ili se leži na neudobnom krevetu ili površini.

Previše mekani kreveti mogu uzrokovati da se tijelo uroni i izobliči, što može dovesti do nepravilnog poravnavanja kralježnice i uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa.

S druge strane, prekrutan krevet može stvoriti pritisak na određene točke na leđima, što može dovesti do neugodnih bolova.

Također, dugotrajno ležanje u istom položaju može dovesti do napetosti u mišićima leđa, što može uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane.

Osobe koje provode dugotrajno vrijeme u krevetu zbog bolesti ili ozljede mogu biti posebno osjetljive na ovaj problem.

Stoga je važno održavati dobar položaj tijela i odabrati krevet koji odgovara individualnim potrebama i preferencama kako bi se izbjegli bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane.

Također, preporučljivo je ustanoviti rutinu tjelesne aktivnosti koja uključuje vježbe istezanja kako bi se održala fleksibilnost mišića i kralježnice.

Dodatno: Bolovi u leđima kod ležanja

bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane izbjegavanje

Kako izbjegavati bol u donjem dijelu ledja sa lijeve strane

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu biti vrlo neugodni i ograničavajući, a ponekad ih može biti teško izbjeći. Ipak, postoje neki načini kako možete smanjiti rizik od njihovog nastanka:

 1. Vježbajte redovito – jačanje mišića donjeg dijela leđa, trbuha i nogu može pomoći u održavanju stabilnosti kralježnice i smanjenju napetosti koja može uzrokovati bolove.

 2. Pazite na držanje tijela – držanje tijela igra veliku ulogu u prevenciji bolova u leđima. Pokušajte održavati prirodnu krivulju kralježnice kada sjedite i stojite, izbjegavajte dugotrajno stajanje u jednoj poziciji i pravilno podižite terete.

 3. Pazite na težinu – prekomjerna težina može opterećivati mišiće donjeg dijela leđa i uzrokovati napetost i bolove. Pokušajte održavati zdravu tjelesnu težinu.

 4. Izvodite vježbe istezanja – redovno istezanje može pomoći u smanjenju napetosti mišića i poboljšanju pokretljivosti kralježnice.

 5. Izbjegavajte dugotrajno sjedenje – ako morate sjediti dulje vrijeme, ustanite i prošetajte svakih pola sata.

 6. Koristite kvalitetan madrac – madrac koji pruža dobru potporu kralježnici može smanjiti rizik od bolova u leđima.

Iako ove mjere ne mogu uvijek spriječiti bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane, mogu pomoći u smanjenju rizika od njihova nastanka.

Ako imate problema s bolovima u leđima, uvijek je važno konzultirati se s liječnikom kako biste dobili pravu dijagnozu i tretman.

Još: Preporuke za sprečavanje bolova u leđima

Koje su preporučljive vježbe za jačanje donjeg dijela leđa s lijeve strane

Postoji niz vježbi koje se preporučuju za jačanje donjeg dijela leđa s lijeve strane.

Ove vježbe obično se usredotočuju na jačanje mišića koji podržavaju kralježnicu, poput trbušnih mišića i mišića stražnjice.

Jedna od najučinkovitijih vježbi za jačanje donjeg dijela leđa s lijeve strane je Most (slika). Za ovu vježbu, lezite na leđa s nogama savijenim u koljenima i rukama uz bokove. Polako podignite kukove dok držite donji dio leđa ravno. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, a zatim se spustite natrag na pod. Ponovite ovu vježbu 10-15 puta.

Još jedna učinkovita vježba je Superman. Za ovu vježbu, lezite na trbuhu s rukama ispruženim ispred sebe i nogama ravno iza vas. Polako podignite ruke, noge i gornji dio tijela dok držite donji dio leđa ravno. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, a zatim se spustite natrag na pod. Ponovite ovu vježbu 10-15 puta.

Važno je napomenuti da prije započinjanja bilo kojeg programa vježbanja trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom, posebno ako imate ozbiljne bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Vaš liječnik može preporučiti određene vježbe ili prilagoditi program vježbanja prema vašim potrebama i ograničenjima.

ležeći most
bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane prirodne metode ublažavanja

Koji su preporučljive prirodnie metode za ublažavanje boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane

Postoji nekoliko prirodnih lijekova i metoda koje mogu pomoći u ublažavanju boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Evo nekoliko primjera:

 1. Toplina: Toplina može pomoći u opuštanju mišića i ublažavanju boli. Možete koristiti termofor ili grijaću podlogu za primjenu topline na zahvaćeno područje.

 2. Masaža: Masaža može pomoći u opuštanju mišića i smanjenju napetosti koja uzrokuje bol. Možete potražiti profesionalnog masera ili koristiti masažer za leđa.

 3. Vježbe istezanja: Istezanje može pomoći u opuštanju mišića i poboljšanju fleksibilnosti. Pokušajte izvoditi vježbe istezanja za donji dio leđa svakodnevno.

 4. Biljni lijekovi: Postoje neki biljni lijekovi koji se koriste za ublažavanje boli u leđima, poput đumbira i kurkume. Međutim, prije uzimanja bilo kakvih biljnih lijekova, važno je konzultirati se sa stručnjakom.

 5. Akupunktura: Akupunktura je tehnika tradicionalne kineske medicine koja može pomoći u smanjenju boli i poboljšanju općeg zdravlja. Možete potražiti licenciranog akupunkturista za liječenje boli u donjem dijelu leđa.

 6. Magnetoterapija je preporučljiva prirodna metoda za ublažavanje boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane jer smanjuje upalu, potiče cirkulaciju i potencijalno poboljšava funkciju leđa.

Važno je napomenuti da, ako imate kronične bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane ili ako se simptomi pogoršavaju, uvijek se trebate konzultirati sa svojim liječnikom ili stručnjakom za fizikalnu terapiju prije nego što pokušate bilo kakve prirodne tretmane.

Da li su bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane izlečivi

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu se tretirati i ublažiti, ali u nekim slučajevima mogu biti kronični i zahtijevati dugotrajno liječenje.

Izlečenje ovisi o uzroku boli i težini stanja, a neki uzroci, kao što su hernija diska (više: da li je diskus hernija izleciva) ili oštećenje živaca, mogu zahtijevati kirurški zahvat za potpuno izlečenje.

Međutim, mnogi uzroci boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu se tretirati konzervativno, bez kirurškog zahvata, uz primjenu raznih tretmana poput fizikalne terapije, vježbi, masaže, akupunkture, magnetoterapije i upotrebe prirodnih lijekova.

Redovito vježbanje i održavanje zdravog načina života također mogu pomoći u smanjenju boli i poboljšanju općeg zdravlja leđa. Važno je posavjetovati se s liječnikom kako bi se odredio uzrok boli i propisao adekvatan tretman.

 

bolovi u leđima zbog ležanja

Saznaj kako elektromagnetska terapija može olakšati bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane

Magnetoterapija Magus je neinvazivna metoda olakšavanja boli koja koristi magnetsko polje za poboljšanje cirkulacije krvi i metabolizma u tijelu. Korištenjem pulsirajućeg magnetskog polja, magnetoterapija Magus može ublažiti bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Kada se pulsirajuće magnetsko polje primijeni na bolno područje, ono potiče povećan dotok krvi u taj dio tijela, što dovodi do povećanja kisika i hranjivih tvari u području boli. Također, magnetoterapija Magus može pomoći u smanjenju upale koja je uzrokovala bol. Korištenjem magnetoterapije Magus, pacijenti mogu doživjeti značajno poboljšanje u boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Ova metoda olakšavanja boli je bezbolna i sigurna za upotrebu, bez nuspojava i kontraindikacija. Međutim, uvijek se preporučuje konzultirati se s liječnikom prije početka bilo koje nove terapije.

bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane statistika
Prema istraživanju (do izvora dođete klikom na sliku), bolovi u donjem dijelu leđa su prepoznati kao prvi i najčešći "specifični" i "određivi" bol u tijelima osoba starijih od 18 godina. Ispred toga postoji samo kategorija u kojoj ispitanici navode da imaju određene bolove, ali ih ne mogu identificirati prema položaju boli u tijelu.

Što poza vašeg držanja otkriva o bolovima u donjem dijelu leđa s lijeve strane?
Koje su različite poze i tehnike vježbanja koje mogu pomoći u ublažavanju simptoma i smanjenju boli?

Držanje tijela ima veliki utjecaj na pojavu i intenzitet boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Loše držanje tijela, kao što su savijanje tijela prema naprijed ili sjedenje s uvijenim leđima, mogu uzrokovati prekomjerni pritisak na kralježnicu i mišiće u donjem dijelu leđa, što dovodi do pojave boli. S druge strane, pravilno držanje tijela može pomoći u smanjenju boli i sprečavanju njezine pojave.

Postoje različite poze i tehnike vježbanja koje mogu pomoći u ublažavanju simptoma i smanjenju boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Neke od preporučenih poza uključuju položaj leđa na podu s podignutim nogama i laganim istezanjem donjeg dijela leđa, položaj sjenice (joga poza) koji pomaže u otvaranju kukova i istezanju donjeg dijela leđa, te položaj poze mačke i krave koji pomaže u istezanju kralježnice.

Osim toga, vježbe poput plivanja, hodanja i vožnje bicikla mogu pomoći u jačanju mišića u donjem dijelu leđa i poboljšanju držanja tijela. Fokusiranje na pravilno držanje tijela tijekom sjedenja, stajanja i hodanja također može pomoći u smanjenju boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane.

Kakav je utjecaj prehrane na bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane? Koja hrana može pomoći u ublažavanju simptoma i smanjenju boli, kao i koja je hrana koju treba izbjegavati ili ograničiti?

Prehrana igra važnu ulogu u zdravlju leđa, uključujući i bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Određena hrana može pomoći u ublažavanju simptoma i smanjenju boli, dok druga hrana može pogoršati stanje.

Preporučljivo je uključiti u prehranu hranu bogatu antioksidansima i protuupalnim spojevima, poput voća, povrća, orašastih plodova i sjemenki. Također, hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, poput ribe, lanenog sjemena i orašastih plodova, može pomoći u smanjenju upale u tijelu.

Pored toga, važno je piti dovoljno vode kako bi se osigurala hidratacija i pravilno funkcioniranje kralježnice. Hidratacija također pomaže u održavanju elastičnosti i fleksibilnosti kralježnice.

S druge strane, hrana koja je bogata zasićenim masnoćama i šećerom može pogoršati stanje i uzrokovati upalu u tijelu. Preporučuje se izbjegavanje ili ograničavanje konzumacije prerađene hrane, brze hrane i slatkih gaziranih pića.

Također, prekomjerno konzumiranje alkohola i kofeina može utjecati na zdravlje kralježnice i uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane.

Stoga, izbjegavanje štetnih namirnica i uključivanje zdrave hrane u prehranu može pomoći u ublažavanju simptoma i smanjenju boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Međutim, uvijek je važno konzultirati se s liječnikom ili nutricionistom prije bilo kakvih promjena u prehrani.

 

 

Hidracija
Slika prikazuje kako se većinom osjećaju ljudi s bolovima u leđima, pri čemu prevladava nervoza.

Kakva je veza između mentalnog zdravlja i bolova u donjem dijelu leđa s lijeve strane? Koje su različite tehnike opuštanja i mindfulnessa koje mogu pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti, što može doprinijeti smanjenju boli?

Postoji snažna veza između mentalnog zdravlja i bolova u donjem dijelu leđa s lijeve strane (izvor).

Stres i anksioznost mogu uzrokovati napetost u mišićima, što dovodi do povećanja boli u leđima. Osim toga, dugotrajna bol u leđima može imati negativan utjecaj na mentalno zdravlje, što stvara začarani krug.

Različite tehnike opuštanja i mindfulnessa mogu pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti, što može doprinijeti smanjenju boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane. Tehnike poput dubokog disanja, progresivne mišićne relaksacije i meditacije mogu pomoći u smanjenju napetosti u mišićima, što može dovesti do smanjenja boli u leđima. Također, redovito vježbanje yoga, tai chi ili pilatesa može pomoći u poboljšanju fleksibilnosti i ravnoteže, što može smanjiti rizik od ozljeda leđa.

Važno je istaknuti da se mentalno zdravlje i tjelesno zdravlje međusobno utječu.

Stoga, osim primjene tehnika opuštanja i mindfulnessa, važno je i redovito se kretati, voditi zdrav životni stil te se baviti aktivnostima koje nam donose zadovoljstvo i radost. Sve to zajedno može pomoći u smanjenju boli u donjem dijelu leđa s lijeve strane i poboljšanju općeg zdravlja i dobrobiti.

Koji su različiti alternativni pristupi liječenju bolova u donjem dijelu leđa s lijeve strane, poput akupunkture, masaže, chiropraktike ili homeopatije

Bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve strane mogu biti izrazito neugodni i utjecati na kvalitetu života. Uz konvencionalno liječenje, postoji niz alternativnih pristupa koji mogu biti korisni u ublažavanju simptoma (izvor).

Jedan od popularnih pristupa je akupunktura, koja uključuje umetanje igala na određene točke tijela kako bi se poboljšalo protok energije i ublažilo bol. Masaža također može biti učinkovita u opuštanju mišića i smanjenju napetosti u području leđa.

Chiropraktika uključuje ručno pomicanje kralježaka kako bi se poboljšala funkcija zglobova i smanjila bol. Homeopatija koristi prirodne tvari kako bi se potaknulo tijelo na samoizlječenje.

Važno je napomenuti da se ovi pristupi trebaju koristiti uz prethodno konzultiranje sa stručnjakom i da ne bi smjeli zamijeniti konvencionalno liječenje ako je potrebno.

bolovi u donjem dijelu leđa s lijeve chiropraktika
Slika prikazuje rezultate istraživanja zadovoljstva ljudi koji su odabrali alternativno olakšavanje bolova u donjem dijelu leđa s lijeve strane uz pomoć kiropraktike.
bol u donjem dijelu ledja sa lijeve strane kariera
Slika prikazuje odnos između učestalosti bolova u leđima povezanih s različitim vrstama posla i karijere, kao i odnos pojave takvih bolova u usporedbi s dobi promatranih skupina.

Kakav je utjecaj karijere na bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane

Karijera i posao mogu imati značajan utjecaj na bolove u donjem dijelu leđa s lijeve strane (izvor). Osobe koje rade u stojećem položaju, kao što su frizeri, prodavači, konobari ili radnici u tvornici, često se suočavaju s bolovima u donjem dijelu leđa. S druge strane, oni koji provode dugo vremena sjedeći, kao što su programeri ili računovođe, također su podložni bolovima u leđima.

Za smanjenje rizika od bolova u leđima, preporučuje se izbjegavanje dugotrajnog stajanja ili sjedenja u istom položaju.

Ako vaš posao zahtijeva dugo stajanje, preporučuje se uzimanje pauza za sjedenje i opuštanje mišića. Ako radite posao koji zahtijeva dugotrajno sjedenje, preporučuje se uspravno sjedenje s dobrim držanjem i korištenje ergonomskih stolica i stolova.

Uz to, važno je voditi brigu o tjelesnoj kondiciji i izbjegavati prekomjerno dizanje teških tereta, što može uzrokovati ozljede i bolove u leđima. Vježbanje je također korisno za jačanje mišića leđa i trbuha, što može pomoći u smanjenju boli i rizika od ozljeda.

Ukratko, posao i karijera mogu biti faktori koji doprinose bolovima u donjem dijelu leđa s lijeve strane, ali se simptomi mogu ublažiti uz neke jednostavne promjene načina rada i životnog stila.

Video o tome kako na brzi način olakšati bol u donjem dijelu ledja sa lijeve strane (angl.):

Stručna podrška i vjerodostojnost napisanog

Sadržaj i opis na ovoj stranici je pod nadzorom elektromagnetskog eksperta i ostalih stručnih kolega. Ažuriranje zapisa na stranici kontroliraju: Tina Štifter i Matija Zajšek

Tina Štifter, Magus terapija d.o.o.
prim. dr. Jože Barovič, fiziater
prof. dr. Zmago Turk
prof. dr. Igor Jerman, biolog
Matija Zajšek, IT podržka

Puno nam znači autentičnost i profesionalnost napisanog na ovoj stranici. Svu podršku u profesionalnom pisanju i specifična pitanja korisnika pružaju stručnjaci. 
Ako pronađete bilo kakvu nedosljednost ili grešku u našem sadržaju, javite nam OVDJE.